Tuesday, August 7, 2007

(&)


Jaha, så har man varit och tittat på djuren i folkets park. Folk ligger halvnakna överallt på gräsplättarna och det är inte utan att man beundrar sköldpaddan som bevarar sin värdighet innanför skalet oavsett hur varmt det är. "För helvete ni ser ut som bacon!", tänker den antagligen när den tittar ut från sitt terrarium mot horderna av lättklätt folk. En konstig sak är att sköldpaddorna delar inhägnad med kängurusarna, är inte det en ganska o-likely kombo? För det första har de inget gemensamt; sköldpaddor lufsar mest runt eller simmar, medan kängurun hoppar runt fort och ledigt. För det andra kommer de inte från samma ställe; sköldpaddor kommer från beachen och kängurun från australiensiska golfbanor. Hur kan man bara slänga in dem i samma bur sådär, typ som man skulle tvinga mig att bo med rullstolsbundna skånepartister i Fosie. Har ni förresten tänkt på de där flygbladen som rasistiska småpartier delar ut, gamla gubbar och tanter som ler tryggt för att vinna vårt förtroende. Minst hälften ser ut som de misstagit partiet för nåt slags kontaktförmedling för missfoster och så klart är det alltid nån ung stackare som det står skrivet "missanpassad oskuld" i pannan på.
Hur som helst gick den ena sköldpaddan upp till en känguru som låg å vilade och nosade lite på den. En massa turister från axelmakterna (minus Italien) hade samlats runt inhägnaden och suckade nu förtjust. Men kängurun bara hoppade iväg och sköldpaddan lommade tillbaka.
Sjukt också att kängurus, som ju är ett riktigt mobilt djur, lever i en så liten inhägnad. Och att sköldpaddorna inte får simma. Hur mår de där djuren egentligen?